! Blogu olmayanlar ! ANONİM kısmını işaretleyip yorumunuzu yazabilirsiniz.

28 Ekim 2014 Salı

hayırlı dinlenmeler..



bu hafta çarşamba gününün resmi tatile denk gelmesiyle haftalık yaptığımız genel toplantı ve sunum olamayacak...dolayısıyla günleri biraz daha az stresli geçiriyoruz..

ve perşembe-cuma günleri de izin alacağım; birkaç gün dinlenmek sadece dinlenmek istiyorum..biraz ev temizliği, biraz buzluğa atılacak yemek hazırlığı ve çocuklardan arınmış zamanlarda bol bol kitap okumak istiyorum; inşallah bu hayallerime ulaşırım..

gece okumaları için elimde olan kitabım Nazife Hanım' ın...hoşnut olarak okuyorum...fikir dünyamda kıpırdanmalar oluyor..



huzurlu ve sıcacık anlarda nefes almak dileğiyle...

23 Ekim 2014 Perşembe

kahve ve kitaplara mumları da ekledim bu ara..



mum ışığında dinlenmek iyi oluyor..karanlık içinde parlayan ışığa odaklanıp bir müddet öylece beklemek..her şeyden sıyrılmak..terapi oluyor bana.. çeşit çeşit mumlar aldım yine..hoşluk yaysınlar diye odanın her köşesine..bu paket sevgili kardeşim elife ile paylaşılacak..o da beğendi...aynı sıcak battaniyelerimizin içinde aynı fincanlarda kahve içerken bize ışık olacak mumlarımız..


çocuklar oynuyorken kitap okumak için en iyi zaman..yoksa ortamı hazırlayıp bir şeyler okuyup yazayım deyince olmuyor herkes çevremde beliriyor..kitabı tarıyorum son olarak..ve sonuç iyi..çocuk sahibi olana ve olacak tüm arkadaşlarıma hediye edeceğim kitap belli..



20 Ekim 2014 Pazartesi

haftasonu ertesi.....

gece okumaları..huzur saatleri...hediye gelen saat..




d&r dan dergimi aldım..ara ara osmanlıca okumalarına devam..


16 Ekim 2014 Perşembe

kahve molası...

öğle arasına girmemize dakikalar kaldı ve yüzümle tebbessüm var :) yemek yiyecek olmamdan değil bu tebessüm.. arşive bir şey aramaya gittiğimde koli içinde bana gülümseyen bu kitabı gördüm ve mutluluğumu tahmin edemezsiniz..


az işim varmış gibi masama oturur oturmaz kitabı incelemeye başladım..fotoğraflara baktıkça kahve kokusunu içime çektim sanki fincan dolusu kahve içtim..bu kitaba arkadaşlık edebilecek akrabalarını çekmeceden çıkarıverdim..sonuç bana göre harika..


hazır kahveler ve yoğun kahveli şekerler..buyrun kahveye beklerim... :)



izmitte bayramda bu kahveyi tatmak nasip oldu..nereye gitsem yemekten ziyade kahvecileri arıyor gözlerim..çeşit çeşit kahve tadıyorum kendi kahvemi yapmak için..değişik tatlar peşindeyim..evde aromalı kahveleri pişirip yorumlar yapıyorum, gelenlere de sunuyorum fikirlerini almak için..inşallah bir gün kendi kahvemi üreteceğim :)))))


karameli de çok sevince bu kahve benim için "hiç bitmesin bir tat" oldu..


ve başka bir kahve meraklısı daha..eşimin abisinin küçük kızı..küçük B. Hanım..bayramda benden kahve istendi ama ben kalkıp yapana kadar o fincanları dolduruyordu bile.. kahveyi küçüklüğünden beri seviyor..fincanda pişirmeyi öğreteceğim biraz daha büyüsün diye bekliyorum..tecrübelerimi aktaracağım bir kız yeğenimin olması çok güzel..


ve çuff çuff setimizle çocuklara eğlenceli dakikalar..akşamları biz kahveye devam ediyoruz, onlar süte devam ediyorlar...


kahve içmeyi ihmal etmeyin, ne yaşarsanız yaşayın, ne kadar mutsuz ya da üzgün olursanız olun o sizi birkaç dakikalığına her şeyden sıyıracaktır..ona inanın...sonuç tecrübe ile sabittir...:))
selamlar...

15 Ekim 2014 Çarşamba

anlatacaklarım var...

Piano ve su sesi dinlerken birkaç cümle yazmak istedim..kurban yardımları, şimdilerde kömür yardımları ve projeler derken iş yeri oldukça yoğun devam ederken evde de durumlar farklı değil..büyük oğlumun okula adaptasyon süreci ve küçüğümüzün de kıskançlık krizleri ile mücadelemiz sürmekte..bir ara gerçekten bu yoğunluğun hep böyle süreceği konusunda bilincim hipnoz olmuş durumdaydı..ve olumsuz düşündükçe işler arapsaçına dönüyor..
geçtiğimiz hafta sonu T. Hanım kapımı çaldı ve kahve eşliğinde çözüm yolları üzerine konuşmaya daldık..aldığı eğitimleri bana aktarmaya, anlatmaya, beni dinlemeye başladı..kısacık zaman diliminde bana çok iyi geldi..birkaç gündür kendimi daha pozitif, daha ılımlı ve daha enerjili hissediyorum..olumlu telkin ve dinlendirici müziklerle inşallah daha da iyi olacağım..
T. Hanım' ın hediye getirdiği bu hoş kitaba ne demeli...


ve bu ara okuduğum ve artık çantamdan çıkarmayacağım sağ kolum...
eşim almıştı bu kitabı..birkaç defa göz gezdirip kenara koymuştum..yabancı bayan bir yazarın tüm anne ve babalar hatta öğretmenler için çözüm yollarıyla, pratik bilgilerle dolu harika bir sığınak..

irdeleyerek ve talimatları uygulayarak okumaya devam ediyorum..tebessüm ediyorum çünkü birkaç gündür uygulamama rağmen talimatlar sonuç verdi...çocuklarıma iki gündür hiç kızmadım ve bu duruma gerçekten şaşırdım..herkese tavsiye ediyorum..
kuşlu defterimi elimden bırakamıyorum..


*çocuklarınıza bir şey söylediğinizde, onların sizinle savaşmak yerine, size inanmaları harika bir duygudur.
*bir ebeveyn, kontrol metodu olarak sesini kullandığında , çocuklar "ebeveyn sağırlığı" yaşarlar...
*rüşvet ve ödüller çocuğun aktiviteden çok ödüle odaklanmasına neden olur. bu da çocuğun o başarıdan keyif almasını engeller.
*anne ve babalar kendi duygularını saklamayı öğrenmelidir.
......
anne ve baba olmak çok zor..çocukları tanıyıp onlara uygun yetiştirme tarzını yakalayabilmek ve uygun davranmak için kendimizi sürekli geliştirmek zorundayız..öğreneceğimiz bilgilerin sonu yok...

selamlar dostlar...