! Blogu olmayanlar ! ANONİM kısmını işaretleyip yorumunuzu yazabilirsiniz.

2 Nisan 2014 Çarşamba

yeni kitabıma başladım bile...

dün akşam Yunus Terapi' yi bitirmek nasip oldu..her zerresini içimde tutmak gayretiyle okudum..sindirmeye çalıştım..madde ve mana dengesini, dünya ve ahiret ayrımını anlamak ve sosyal ilişkileri dengede tutmak adına yazılmış harika bir eser..Mesnevi Terapi ile bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. kitaptan bazı notlarımı paylaşmak isterim...
* Dil, hikmetin yoludur...
* Gönül testimizin kemal sahiplerinin ağızlarından akan çeşmelerden hemen şimdi doldurulması gerektiğini, " Bin yıl dahi durursa kendisinin dolmayacağını", dünün ve yarının olmadığı bildiriyordu...
* Yaradan' ı orada burada değil, içimizde aramayı öğretti.
* Manevi büyükler, toplumun yaşadığı krizleri fırsata dönüştürmüş, Anadolu insanına travmaların öğretici yanlarını göstermişlerdir. Halka, kaybedilen değerleri yeniden keşfettiren bu manevi güç Osmanlı çınarının tohumunu da çatlatmıştır.
* İdealist birinin hayal kurması ve ona ulaşmaya çalışması tebrik edilmesi gereken bir şey olmalı..
* Yunus Emre toplumun psikolojik hafızasında yer etmiş olumsuz olayları bastırmak yerine ifade ettirip onları olumlu düşüncelere çevirme tarzında bir yol izliyor. bu da bir tür travma terapisidir.
* Mal ve mülk şeytanın eşyalarıdır.
* İnsan sevgisi olmayan bir Yunus Emre' nin gözünde dünyanın en fakir insanıydı..
* Ayağınız kırıldığı için üzülmeyin. Allah size kanat verir..
* Kalp malzemeyi sağlar, akıl ise onu şekillendirir.
* Müslümanlar için cehennem arınma sürecinin adıdır. İnsan cevherinin frekansını bozarsa cevherlikten çıkabilir. Cevheri bozmak da varoluş anlamından kopmaktır.
* Aşıklar ruhun dirilmesini nefsin ölümünde buldular...
* Çelebiler çok şeye sahip olsalar bile fakir gibi yaşarlar. Parayı malı sadece bir araç olarak görürler. Alan değil veren el olurlar. Günümüzde bu tavrı fakirliği yüceltmek değil, zenginliği doğru yönde kullanmak olarak anlamalıyız.
* Erenler meydanına eğri yakışmaz..
* İnsanda kendinin özel, üstün ve önemli olduğunu hissettiren bir eğilim vardır..Tasavvufta ise insanın kendini merkeze alması ve üstün görmesi edepten sayılmaz...
* İmanı tevhidi, tevhid teslimi, teslim tevekülü, tevekkü saadet-i dareyni iktiza eder.
* Can enerji, ruhsa bilgi demektir.
* Bilgi Allah' ın en büyük perdesidir.
* İnsandaki üç eğilim : cemal, celal ve kemal...
* Yunus Emre bilgi sahibi olmak için insanın önüne hedef koymasını ve bunu yaparken kainatla bağını koparmamasını salık veriyor..
* Hoşgörü çeşitlilik içindeki uyumdur..
* İstediğini söyleyen istemediğini duyar..

daha yazacak, üzerinde düşünüp konuşulacak çok nokta var..dünya koşturması ve aldatması arasında sessizlikte okunacak güzel bir kitap..ben memnun kaldım..

bu sabah işe gelmeden  yeni kitabıma başladım..daha önce şöyle bir okuduğum bu kitaba şimdi derinlemesine bakmayı düşünüyorum..Şov ve Mahrem ve tabi ki Fatma Barbarosoğlu...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogu olmayanlar..!
ANONİM kısmını işaretleyip yorumunuzu yazabilirsiniz